Uygur Türkleri Katlediliyor!




Uygur Türkleri, Çinliler tarafından katlediliyor. Evet bunun başka bir tanımı yok, bu tam anlamıyla bir katliam. Filistinde Araplara yapılanları katliam olarak nitelendirenler, Türk katliamı karşısında suskunlar nedense. Şu bağlantıdaki görüntü, katliamın hangi boyutlara ulaştığının bir göstergesi olarak yeterli. Hepimizin elimizden geldiğince bu katliama tepki göstermemiz gerekiyor. Gerek sokaklara dökülerek, internet yoluyla, elimizden gelen şekilde herşeyin farkında olduğumuzu göstermemiz gerekiyor.
Bu bağlantıdaki yazıyı bir okuyun.



Olayların başlangıç noktası olarak bir oyuncak fabrikasında zorla çalıştırılan Uygur Türklerinin içerisindeki yaşları küçük Uygur kızlarına, çinlilerin sarkıntılık yapması üzerine başlıyor. Çinlilerin bu terbiyesizliklerine karşılık Uygur gençleri araya giriyor. Bunun üzerine de çinliler Uygurların yatakhaneleri basıp 30 Uygur Türkünü öldürüp 80 Türkü de yaralıyor. Uygur Türkleri tutuklanırken çinlilere dokunulmuyor. Bunu protesto etmek isteyen 20 bin kişi Halk meydanında toplanıyor polis yetersiz kalıyor ve ordu devreye girip katliama başlıyor. Şu anda Uygur bölgesi tamamiyle dış dünyayla bağlantıları koparılmış durumdu. Bölgede elektrikler kesik, internet çalışmıyor. Çinliler yaptıkları katliamı dünyadan gizlemeye çabalıyor. Çin kaynaklarına göre bölgede 156 ölü, 828 yaralı var. Fakat Doğu Türkistanlılar ölü sayısının 500 olduğunu söylüyor.

Bu katliama sessiz kalmayalım. Elimizden geleni ortaya koyalım. Bizim kandaşlarımız öldürülüyor. Buna sessiz kalmak demek, kendi kanına, atasına küfretmek demektir.

Yorumlar

  1. Çin polisinin kurşunlayıp tanklarla ezdiği Türklerin cesetleri morglara sığmadı.

    Çok sayıda Çinli, Uygurlu Türk ev ve iş yerlerini yağmaladı. Dünya seyrediyor! POLİSİN silahsız göstericilere ateş açıp yüzlerce müslümanı öldürmesi ve bine yakın kişiyi yaralaması, dünya kamuoyunun ilgisini yine çekmedi!

    Öldürmeden önce birçok Uygur Türk`üne tecavüz eden Çinliler, dükkanları da yağmaladı. Bölgedeki birkaç yabancı haber ajansı, hayatını kaybeden birçok kadının tecavüze uğradığını duyurdu. Çin, yaptığı vahşeti kimse görmesin diye Sincan`da tüm telefon ve internet bağlantılarını kesti. Sokaklar cesetlerle dolu. Kadınlar tecavüz edildikten sonra öldürülüp sokağa atılmış. Birçok masum insan evine giderken vurulmuş.

    Han Çinliler`i, ``İndirin onu ambulanstan ve öldürün. Uygurlara ölüm, Defolun gidin`` gibi sözlerle bağırıyor. Sokaktan rastgele çevrilen birçok Uygur da, `Ülkeyi savunun` diye bağıran Çinliler tarafından dövüldü.

    Doğu Türkistan’da Han Çinlileri, Türklerin araçlarını yakıp, ev ve işyerlerini yağmalamaya başladı.

    Bir zamanlar nüfusun yüzde 93′ü Uygur iken bugün ancak yüzde 47’sini Uygurlar oluşturuyor.

    ----------------------

    Başbakanın "Çin malı" sevgisi TBMM gündeminde

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu gezilerde, devlet olanaklarını kullanarak çocuklara dağıttığı Çin malı oyuncaklar TBMM gündemine taşınırken, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün, Çin mallarını boykot çağrısına Erdoğan'ın da katılıp katılmayacağı soruldu.

    AKP hükümetleri döneminde Çin mallarının Türkiye'ye girişine sağlanan kolaylıklar nedeniyle bir çok işyeri kapandı.

    Uygurlara uygulanan katliamın devam ettiği sırada Türkiye deki büyük patronlar, Çin ile 6 ayrı anlaşma imzaladı. DEİK tarafından düzenlenen Türk-Çin İş Konseyi toplantısında Özyeğin, şunları kaydetti: “ Çin markalarının İstanbul’da şube açması çok önemli olacaktır.” dedi.


    Yapılanlar tüm dünyaya özellikle gelişmiş ülkelerle müslüman ülkelere duyrulmalıdır. Çin ile para- ticaret gibi konulardan başka hiçbir ortak yanımız yok. Ayrıca dünyaya faydadan çok zarar getiriyorlar bütün bunlar etkili üslupla sözü geçebilecek tanınmış kişilere, ünlülere, profesörlere anlatılmalı. Yabancı bir kaç ünlü sima bile söyledikleri sözlerle dünya üzerinde etkili oluyor. En büyük tepki yapılanların ingilizce olarak klasik noktalarda değil her yerde duyrulmasıdır. Dünya için Çin tehlikesinin varolduğuna ülkeler inandırılmalı, kendi çıkarları içinde, insanlık adınada böyle bir olaya tepki göstermeleri gerektiği vurgulanmalı. İnceledikleri zaman samimiyetimizi anlayacaklardır...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İki çift lafım var!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Dünyası Müzikleri

Böbreğime Kum Doldu Atmaya Kürek Gerek!

Pardus 2011 Çözünürlük Sorunumu Çözdüm