Şimdi Haberler...

Ubuntu 9.10 Beta Yayınlandı!
Ekim ayının sonlarına doğru çıkması beklenen Ubuntu 9.10 un beta sürümü yayınlandı. Bu yeni sürümde boot süresini önemli ölçüde düşüren ext4 dosya sistemi ön tanımlı olarak gelecek. Kernel 2.6.31 ve Gnome 2.28 kullanan bu sürümde, pidgin yerine de Empathy Messenger tercih edilmiş. Ayrıca Ubuntu One (http://ubuntuone.com) isimli serviste sisteme entegre edilecek.

Google Chrome'un Linux sürümü sessizce geliştiriliyor...

Google Chrome Linux sürümünü denemek isterseniz http://dev.chromium.org/getting-involved/dev-channel adresini ziyaret edebilirsiniz.

Gnome 2.28 Hazır...!

Linux dünyasının en sık kullanılan iki masaüstü ortamından biri olan Gnome' un yeni sürümü hazır. Geliştiriciler bu sürümle birlikte kullanıcılara daha iyi bir arama motoru, bluetooth yöneticisi, taşınabilir cihazlar için daha esnek güç yönetimi seçenekleri vaad ediyorlar.

Asus EEE PC ve Moblin...

Netbook (mini dizüstü bilgisayar) pazarının iddialı ve adından söz ettiren firması Asus'un mini dizüstü bilgisayarlarında tercih ettiği işletim sistemleri Windows ve Xandros Linux yerine Ekim ayının sonundan itibaren açık kaynaklı Moblin dağıtımını kullanmaya karar verdi.

Yararlanılan kaynak: pcnet

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Dünyası Müzikleri

Böbreğime Kum Doldu Atmaya Kürek Gerek!

Linux Terminalinde Eğlenceli Sürpriz Yumurtalar