GnuJump -Hopla zıpla eğlen!-






















Sizlere Linux'ta oynamaktan zevk aldığım ufak oyunlardan birinden bahsetmek istiyorum. GnuJump, diğer ismiyle SDLJump, şirin bir karakteri zıplatarak, sürekli aşağıya doğru akan engellerden yukarıya doğru çıkarmak ve aşağıya düşmemek üzerine kurgulanmış bir oyun.  Kahramanımızı ne kadar yükseğe çıkarırsak aldığımız puan da o kadar fazla tabi. :)

GnuJump birçok dağıtımın  paket yöneticisinde mevcut. Pardus'ta "sudo pisi it gnujump" komutuyla, apt kullanan dağıtımlarda (debian,ubuntu.. vb) ise "sudo apt-get install gnujump" komutuyla ya da dağıtımınızın paket yöneticisi aracılığı ile sisteminize kurabilirsiniz. Oyun kurulduktan sonra menülerde oyunlar kategorisinin altında belirecektir.

    Oyunu açtığınızda sizi gayet basit bir menü karşılar. New Game ile yeni bir oyun başlatabilirsiniz. Oyunun ayarlarını değiştirmek için Options menüsünden yararlanabilirsiniz. En yüksek skorları Highscores bölümünden görebilirsiniz, Replays ile önceki oyun kayıtlarınızı izleyebilir ve Quit ile de oyundan çıkabilirsiniz.

    Oyunu oynamak için sadece yön tuşlarını kullanıyoruz. Zaten gidebileceğimiz yönler de; yurarı, sola, sağa şeklinde. Tabi bu tuşları ayarlardan değiştirmek, yerlerine başka tuşlar atamak mümkün.


    Benim bu oyunda en çok hoşuma giden şey oyun için sesleri. Önerim oyunu hoparlörleri son ses açarak oynamayın, yoksa konu komşu evde birini boğazlıyorlar sanabilir. :) Çünkü kahramanımız boşluğa düştüğünde bir feryat koparıyor ki akıllara zarar.

     Oyunda bazı temalar mevcut. Bunlara Options -> Choose Theme menüsünden ulaşabilirsiniz. Benim favori temam ise wincrash isimli tema. :) Wincrash teması aşağıdaki görünüme sahip. Gördüğünüz gibi bu temada kahramanımız Bill Gates. :) Boing boing nidaları arasında Bill'i zıplatmak çok eğlenceli. :)  GnuJump gayet basit bir oyun olmasına rağmen bağımlılık yaratabilecek bir oyun.

   Oyunun anasayfasını ziyaret etmek için tıklayın. Bol eğlenceli oyunlar dilerim. :) Hoşçakalın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Dünyası Müzikleri

Böbreğime Kum Doldu Atmaya Kürek Gerek!

Pardus 2011 Çözünürlük Sorunumu Çözdüm