Engelimiz Geldi

Güzel ülkemizde yine bir "erişim engellendi" vakasıyla karşı karşıyayız. Engellenen siteler kervanına Blogger da katılmış durumda. Blogger'ın erişime engellenme nedeni ise telif hakları Digitürk'e ait olan bir yayın içeriğinin bir blogda yayınlanmış olması imiş.

Sadece o yayının bulunduğu bloga ceza vermek yerine hepimize ceza kesilmiş olmasının ne kadar mantık dışı bir hareket olduğunu uzun uzadıya anlatmanın alemi yok. Çünkü akıl fikir sahibi herkesin hemen çözümleyebileceği bir şey bu.  Elimizden geldiğince tepki göstermemiz gerekiyor bu duruma. Sadece bizim başımıza geldiğinde değil, erişime engellenen bütün siteler için bu tepkiyi göstermeliyiz. 

Bu kapatma sonrası Twitter'da #blogumadokunma etiketiyle bir kampanya başlatılmış durumda. Ayrıca diğer sosyal medya ortamlarında da çeşitli kampanyalar oluşturuluyor.

Bu tepkiler bir işe yarar mı bilemiyorum. Ancak sessiz kalmaktan iyidir. Artık bu işe bir çözüm bulunmalı. Eğer bulunamıyorsa da internet kökten yasaklanmalı. Hiç değilse bizi de kendinizi de uğraştırmamış olursunuz, oh kafamız rahat, okumadan, araştırmadan, fikir beyan etmeden gül gibi geçinir gideriz.


http://www.sansursuzinternet.org.tr/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Dünyası Müzikleri

Böbreğime Kum Doldu Atmaya Kürek Gerek!

Linux Terminalinde Eğlenceli Sürpriz Yumurtalar