Linux ile Ralli...!



Araba yarışı oyunlarını sever misiniz? Ben bayılırım. En çok oynadığım araba yarışı serisi Need For Speed idi. Güzel de oyundu. Ama bence bir eksiği vardı. Ben bu tür oyunların daha gerçekçi olabilmeleri için aracı kullanırken oyuncunun aracı tepesinden görmesinden ziyade, içerden direksiyonla birlikte görmesinin daha iyi olduğunu düşünen biriyim. LFS (Live For Speed) oyununda bu ayrıntıyı atlamamışlar.

Linux altında birçok similasyon oyunu oynadım ama; hiçbiri, bu tür oyunlarda grafiğe ve gerçekçiliğe önem veren benim gibi "kıl" bir oyuncuyu tatmin etmemişti. Tam artık ne yapalım bizde FPS oyunlar ile oyalanırız diyordum ki, karşıma http://www.lfs.net/ adresi çıktı.

Oyun bana kalırsa gayet tatmin edici grafiklere sahip ve 256 mb ekran kartına sahip olan bilgisayarımda sorunsuz şekilde çalıştı. Ubuntu 9.04 altında, Wine (1.0.1 sürümü) ile gayet iyi performans sergiliyor.

Oyunun demo sürümünü indirerek denemek istiyorsanız http://www.lfs.net/?page=downloads adresinden indirebilirsiniz. Tam sürüm için ise lisans ( https://www.lfs.net/?page=shop )satın almanız gerekiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Dünyası Müzikleri

Böbreğime Kum Doldu Atmaya Kürek Gerek!

Linux Terminalinde Eğlenceli Sürpriz Yumurtalar