Mezuniyet Hatırası



Dün akşam kardeşimin lise mezuniyet töreni vardı. Bir zamanlar benim de okuduğum okuldan mezun olacaktı. İnsanın hayatının en unutulmaz günlerinin geçtiği okuluna yıllar sonra tekrar gitmesi insanda tuhaf duygular uyandırıyormuş valla.

Daha okulun sokağına girer girmez anılar depreşti beynimde. Ulan bi durun demeye kalmadı beynim lise hayatımın bütün karelerini tek tek gözümün önünden geçirmeye başlamıştı bile. "Ulan bu yol eskiden topraktı yağmur yağdığında çamur olurdu yürüyemezdik be, şu karşıdaki kafetaryada az mı sigara içtik gizli gizli, aha futbol oynadığımız yer! bizim zamanımızda burda çim yoktu vay be okul gelişmiş baya" gibi peşi sıra devam eden bir sürü gerekli gereksiz ayrıntı takıldı kaldı zihnime.

Tören başladı, marşlar, şiirler okundu, protokole çeşitli şirinlikler yapıldı derken mezun olan sınıflar tek tek sahneye çıkmaya başladı. Kardeşimin sınıfı da sahneye çıktı ve ardından kardeşim ve iki arkadaşı minik bir konser verdiler. Bas gitar çaldı bizimki. Fena da çalmadı aslında ama grup olarak ses sistemine kurban gittiler, "ulan bir kere de şu okul etkinliklerindeki ses sistemleri düzgün olsun" serzenişi çıktı dudaklarımın arasından.

Derken birkaç tiyatro gösterisi, plaketler, okul birincileri vs... Tüm bunlar olurken gözlerim okul binasına takıldı. Son sınıfı okuduğum derslik gözüme ilişti, bir müddet dalmışım. Arkamdaki sırada oturan ailenin 3 - 4 yaşlarındaki çocuklarının sandalyeme tekmeler atmaya başlamasıyla kendime geldim. Babası hemen "kusura bakmayın, özür dileriz" dedi "önemli değil" dedim. Sonra kardeşim beni yanına çağırdı. Beraber fotoğraf çekildik.


Neyse buradan yeni mezun olan ve çok yakında ÖSS sınavına girecek olan kardeşime ve diğer tüm kardeşlerime başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Dünyası Müzikleri

Böbreğime Kum Doldu Atmaya Kürek Gerek!

Linux Terminalinde Eğlenceli Sürpriz Yumurtalar