Bugün Ne Halt Öğrendim? -1

Yaşam nedir? Yaşam denilen bu ince uzun yolda... Şaka şaka! Efendim “Bugün Ne Halt Öğrendim” adını verdiğim bir tür yazı dizisi hazırlamaya karar verdim. “İnsan oğlu bu, her gün yeni bir halt öğreniyor!” mantığıyla yola çıktığım bu yazı dizisinde öğrendiğim (ya da öğrendiğimi sandığım) konuları dile getirerek sizlerle paylaşmak istiyorum. “Paylaş hemşerim ne paylaşacaksan!” diye çemkirenler için işte ilk maddelerim.

*Ben bugün Sevgililer gününde Kordon boyuna inmemek gerektiğini öğrendim. Yoksa adım başı önünüze atlayan çiçek satıcılarından, orda burda uçuşup duran kalp şeklindeki balonlardan, “Sevgililer gününde tek başına sap gibi geziyor, yazık!” bakışlarından, sarmaş dolaş çift görünce önlerine atlayıp onları mekanlarına çekmeye çalışan, bu arada sizin yüzünüze dahi bakmayan kafe ve restoran çalışanlarından dolayı cinnet getirmemeniz ermiş olduğunuza delalet olabilir.

*Ben bugün Hilton oteli ile Alsancak limanı arasının göründüğü kadar yakın olmayabileceğini, bazen bir şehrin merkezinde bir tek internet kafeye dahi rastlayamamanın normal bir durum olabileceğini, uzun bir yürüyüş sonucu rastlanılan tek internet kafeye sırf inat olsun diye (artık kime inatsa) girilmeyebilineceğini bizzat deneyerek öğrenmiş bulunmaktayım.

*Bir dershanede iki ders arasının 4 saat boş olabileceğini, “Lan ben bu kadar süre nasıl oyalanacağım, eve gitsem vaktinde geri dönemem” diyen işbu bünyenin, zaman geçirmek adına yukarıda sıralanan abuklukları yapabileceğini, nihayetinde dolanıp durarak zaman geçiremeyeceğini anlayan şahsın bir adet “Uykusuz” alarak dershane kantininde ilk sayfasından son sayfasına kadar başını neredeyse hiç kaldırmadan dergiyi okuyup bitirebileceğini, bütün bu aksiliklere rağmen derginin içinden çıkıveren Fırat çıkartmalarının yüzde bir tebessüm yaratabileceğini öğrendim. Arz Ederim...!

Yorumlar

  1. geçen seneki sevgililer gününü hatırla bir de abi. oturup pasta yemiştik senle de "gençler hayırdır neyi kutluyorsunuz" bakışlarına maruz kalmıştık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İki çift lafım var!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Dünyası Müzikleri

Böbreğime Kum Doldu Atmaya Kürek Gerek!

Linux Terminalinde Eğlenceli Sürpriz Yumurtalar